Organizacja spotkań polegającą na zapewnieniu bazy konferencyjnej oraz wyżywienia, a także noclegów i transportu uczestników podczas jednego ze spotkań

 

Dz. U. UE - pobierz plik .pdf

Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia - pobierz plik (.pdf)

SIWZ (wersja edytowalna) - pobierz plik zip

 

Uprzejmie informuję, że w trakcie trwania przedmiotowego postępowania, do zamawiającego wpłynęły następujące zapytania, które przedstawiam poniżej wraz z odpowiedziami:

Pytanie (część B):
Co Zamawiający rozumie poprzez „inne napoje" uzupełniane w trakcie kolacji? Czy Zamawiający ma na myśli alkohol, jeśli tak to jaki?
Odpowiedź:
Przez powyższe sformułowanie Zamawiający rozumie inne napoje oprócz opisanych
w specyfikacji, które zaproponuje Wykonawca, podlegające ostatecznej akceptacji Zamawiającego (np. owocowe napoje gazowane).

Pytanie (część B):
Czy Zamawiający może określić ilość sztuk kanapek na osobę serwowanych w trakcie przerwy kawowej?
Odpowiedź:
W opisie przedmiotu zamówienia widnieje zapis: „całodzienny bufet kawowy na bieżąco uzupełniany". Oznacza to, że zarówno kanapki, jak i pozostałe elementy wchodzące w skład bufetu kawowego powinny być na bieżąco uzupełniane i przez cały czas trwania spotkania dostępne dla uczestników. W związku z powyższym nie można określić dokładnej liczby kanapek na osobę.


Pytanie (część A):
Czy Zamawiający dopuszcza zmianę terminu przekazania informacji o ostatecznej ilości osób nocujących w przypadku części A? W tej części występują noclegi, hotele wymagają aby ostateczna liczba osób nocujących została wysłana na 7 dni kalendarzowych przez spotkaniem.
Odpowiedź:
Zamawiający nie dopuszcza zmiany terminu przekazania informacji o ostatecznej liczbie osób biorących udział w spotkaniu w ramach części A zamówienia.

Pytanie (część A):
Czy sala konferencyjna może być jednocześnie salą bankietową na organizację kolacji czy też wymagają Państwo aby sala restauracyjna stanowiła odrębne pomieszczenie?
Odpowiedź:
Zgodnie z zapisami umieszczonymi w opisie przedmiotu zamówienia Zamawiający wymaga, aby kolacja była serwowana w restauracji na poziomie odpowiadającym standardowi świadczenia usług gastronomicznych przez hotel co najmniej 3-gwiazdkowy, klimatyzowanej, w wydzielonym miejscu umożliwiającym uczestnikom zjedzenie posiłku w grupie, przy stołach. Restauracja musi być częścią obiektu konferencyjnego, w którym uczestnicy korzystają z sal konferencyjnych oraz nocują. W związku z powyższym kolacja nie może być podana w sali konferencyjnej.

Pytanie:
Jaka jest minimalna ilość osób nocujących oraz uczestniczących w spotkaniu 25-26.09.2012?
Odpowiedź:
Zamawiający w chwili obecnej nie jest w stanie określić minimalnej liczby osób, które wezmą udział w spotkaniu w dniach 25-26 września 2012 r. Zgodnie z zapisami specyfikacji, informacja o ostatecznej liczbie osób uczestniczących w spotkaniu zostanie przekazana Wykonawcy w terminie do 2 dni roboczych przed datą spotkania.


STRONY GŁÓWNE PROGRAMÓW